Net zag ik dat mijn vorige stukje al mijn 500-e blog was! 500!! Dat is straks een glaasje waard!
En wat doe je dan als het regent... dan ga je wat lekkers maken... en dat was nog best lastig want we hadden nog niet alle boodschappen in huis gehaald, alleen die om het weekend door te komen, maar ik had geen melk, geen lekkere zoete dingen etc. (Frank zou gisteren de vele boodschappen doen voor de visite, maar die komen niet, zodat we die boodschappen nog even oversloegen). En ik had zo'n zin in iets zoets........
Flensjes....... ik had eieren, nog van mijn kippies, meegenomen, maar ik had geen melk, wel crème fraiche en natuurlijk vele soorten fait masion confiture!!! Dus improviseren maar..... en omdat het zo lekker was wil ik jullie mijn geslaagde poging niet onthouden.
Ik had meel en voegde wat water, zout, twee eieren en een flinke scheut koffiemelk toe. Goed mixen tot een mooi beslagje. DIt, zo dun mogelijk uitgegoten, in de pan. Het werd een prachtige pannenkoek, voor flensje was íe toch wat te dik. Uit de pan af laten koelen en toen crème fraiche er op, een veeg bramenjam en poedersuiker......
Jammie!!!!
And what do you do when it rains? You make something delicious. And that was quite difficult because we hadn't bought all the groceries yet, just what we needed to get through the weekend. But I had no milk, no sweet treats, etc. (Frank was supposed to do all the grocery shopping for visitors yesterday, but they weren't coming, so we skipped that one for now). And I was craving something sweet...
Pancakes. I'd brought eggs, still from my chickens, but I didn't have milk, but I did have crème fraîche and, of course, many types of fait masion jam!!! So I improvised... and because it was so delicious, I want to share my successful attempt with you.
I had flour and added some water, salt, two eggs, and a generous splash of evaporated milk. Mix well until you have a nice batter. Pour this, as thinly as possible, into the pan. It turned out beautifully, though it was a bit too thick for a small pancake. Let it cool in the pan and then topped it with crème fraîche, a dollop of blackberry jam, and powdered sugar...
Yum!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten