woensdag 5 oktober 2022


 Knoflooksoep


6 personen:


  • 4 bolletjes knoflook
  • evt 4 laurierblaadjes
  • wortel
  • stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • olijfolie
  • teentje knoflook
  • ongeveer 200 gram aardappelen, aan kleine stukjes gesneden
  • 200 ml witte droge wijn
  • 750 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
  • pakje slagroom/kookroom
  • restje creme fraiche
  • zout en peper
  • voor de niet vegetariërs: uitgebakken spekjes
  • gebakken croutons zijn er ook lekker bij



Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bovenkant van de knoflookbolletjes zodat de teentjes aan de bovenkant bloot komen te liggen. Zet ze in een ovenvaste schaal, sprenkel op elk bolletje wat olijfolie en wat zout en leg er een laurierblaadje op. Dek de bolletjes goed of met aluminiumfolie en zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven om te poffen. Haal dan de schaal uit de oven en laat de bolletjes goed afkoelen (als je dit niet doet verbrand je je vingers nl). Daarna knijp je de teentjes uit boven een kom.

In de tijd dat de knoflook in de oven staat snijd je de ui, wortel en bleekselderij aan kleine stukjes, en plet je het knoflookteentje en bak je alles even in een pan aan totdat de ui glazig is. Giet dan de wijn en de bouillon erbij en voeg de gepofte knoflook en aardappelblokjes  toe. Laat dit alles nog een half uurtje lekker sudderen (ik maak dit meestal een dag van te voren al klaar, dan trekken de smaken lekker in).

Als de aardappelstukjes gaar zijn, pureer je het mengsel. Dan voeg je het pakje room toe. Ik had nog een restje crème fraiche, die heb ik er ook doorgeroerd. Nog even alles verwarmen en serveren maar! Je kunt er nog wat uitgebakken spekjes over heen strooien. Heerlijk met bruin boeren brood.


Helaas geen foto van gemaakt dus maar even een foto van internet gepikt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Weer in Nederland... zelfs al weer een dag gewerkt... nou ja gewerkt? We hadden gisteren op het werk een grote storing en vanaf 11.00 uur ...