donderdag 8 februari 2024

 

 Haché

 Bij haché kreeg ik altijd de kriebels....... ie...... haché! Mijn moeder maakte vroeger haché, sorry mam, ik hou van je en je hebt vele kwaliteiten maar koken valt niet onder dat rijtje (muv van je hutspot en erwtensoep😁).... De haché van mijn moeder bestond uit glazige uien met hier en daar een stukje taai vlees... ik zie het nog voor me.... echt niet lekker.. Ooit kwam er eens een vriendje bij ons eten en we aten haché.....Later vertelde hij me dat hij het echt met moeite een beetje naar binnen had gewerkt...... Als ik "haché" hoorde zag ik nog die glazige uien en die verdwaalde stukje vlees voor me...totdat ik eens een keer ergens echte haché kreeg... er ging een wereld voor me open... warm, smeuig, bruin van de vele jus, zacht vlees, rode kool erbij... verrukkelijk gewoon.... was dat nou haché? Geweldig!!

Van de week lag er in de uitverkoopbak van de Jumbo hachévlees. In die bak ligt van alles dat tegen de datum aanzit en het scheelt je minstens de helft van het geld. Het is er 's morgens om 8.00 uur dan ook altijd erg druk en dringen geblazen om de koopjes. Gelukkig hebben de mensen die er dan zijn een andere smaak dan ik dus de vis, de kaas maar ook bepaalde soorten vlees blijven liggen dus als je tegen 8.15 uur er bent is dat allemaal nog aanwezig. Als ik boodschappen doe ga ik ook altijd tegen achten om even in de bak te kijken en daar mijn boodschappen op aan te passen. Maar goed, vorige week lagen er dus twee pakken hachévlees, flink afgeprijsd. Eerst nam ik er één, maar ik bedacht me: ik neem ze alle twee, dan maak ik een grote portie en hebben we meerdere dagen wat. Ik herinnerde me ook nog de pot rode kool en een pot appelmoes die al een tijdje in mijn kas stonden.......

Vlees mee naar huis. Zo vaak heb ik eigenlijk geen haché gemaakt, blijkbaar werkt de herinnering aan mijn moeders haché ver door, dus eerst even een recept opgezocht en vooral gekeken naar de ingrediënten die ik er verder voor nodig had. Om een lang verhaal kort te maken: op zondagochtend haché gemaakt, want, hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt! En lekker was het! Jammie jammie.

WIl je het zelf ook een keer maken? Het is een heel gewoon haché recept, maar je kunt het vinden op mijn andere blog: chezpacaudrecepten.blogspot.com.


Zo stel ik me het straks in Frankrijk voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Weer in Nederland... zelfs al weer een dag gewerkt... nou ja gewerkt? We hadden gisteren op het werk een grote storing en vanaf 11.00 uur ...