zondag 3 september 2023


 wauw wauw wauw!

 Een tijdje terug had ik vlierbloesemchampagne gemaakt en eerlijk gezegd had ik er niet zoveel vertrouwen in, maar goed, de flesjes stonden braaf in de kelder en niemand in de weg. Vorige week hadden we vrienden over om te eten en ik wilde vooraf wel een lekker drankje schenken, maar ja... vergeten wat te halen. Toen dacht ik aan de flesjes die nog braaf in de kelder stonden. Zou dat geen lekker drankje vooraf zijn en in ieder geval huisgemaakt... dat doet het altijd goed. Ik besloot vooraf stiekem vast te proeven en een fles te openen , had er toch niet zo veel vertrouwen in... er zouden, volgens het recept, na zoveel weken bubbels in moeten zitten.. en een zweempje alcohol. BoeFFFFF deed de fles....verdikkie... er zat werking in... en bubbels?? Nou... kijk maar op het filmpje! Geweldig! En het smaakte ook nog eens heerlijk... Ik zag het al helemaal voor me: een warme zomeravond en dan dit drankje in een mooi hoog glas, en dan ijs- en ijskoud! Dit was het helemaal! Het drankje doet me denken aan Petillant, een soort licht alcoholische druivensap van de firma Listel en dan alleen natuurlijk met een vlierbloesem smaak.
Wie had dat nou gedacht dat het zo lekker zou zijn... ik ben super trots!!!

Het recept vind je op mijn andere blog:

chezpacaudrecepten.blogspot.com

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Weer in Nederland... zelfs al weer een dag gewerkt... nou ja gewerkt? We hadden gisteren op het werk een grote storing en vanaf 11.00 uur ...