Ontbijt met een stokbroodje en paté...zelfgemaakte paté! Dwz..... vriendin Heleen maakte de paté en Harmke en ik keken toe...
Ik heb altijd al paté willen maken... ik heb iets met paté... vind ik daarom Frankrijk zo leuk? Ga daar nl maar eens in een supermarkt kijken bij de vleeswarenafdeling.... paté's... paté's en nog eens paté's... met de meest uiteenlopende ingredienten! De Fransen eten de paté met zo'n zout cornichon-netje (Zout augurkje), maar ik ben verzot op paté met eigengemaakt chutney... en die chutney heb ik genoeg: appel, peren, bramen/appel, vijgen, pruim...... En dan daarbij dus nu die paté! Laatst was ik bij Heleen en toen kreeg ik van haar een plak van die eigengemaakt paté... en ik was natuurlijk razend enthousiast. Dat wilde ik ook. Toevallig had dochter Harmke laatst ook bij Heleen en Rolf gegeten en zij was helemaal weg van de pasta schotel die we aten. Dus ook daar werden we meegenomen in de geheimen van de tomatensaus en het koken van pasta!
Jullie kunnen je wel voorstellen wat voor een culinaire avond we hebben gehad met nog een fantastische mosselsoep vooraf (de paté moest eerst nog een nachtje in de koelkast).
Mocht je het zelf eens willen uitproberen... het recept staat in het boek van Heleen: Chez l'Hirondelle, blz 157, huisgemaakte paté. En doe er dan meteen wat huisgemaakte chutney van Jacqueline bij. Overigens kun je de recepten ook vinden op mijn andere blog: https://chezpacaudrecepten.blogspot.com/
😀
Geen opmerkingen:
Een reactie posten