Recept voor de koude courgette soep
Toen we vorige week uit eten gingen in ons favoriete restaurantje in Le Pouthier kregen we als een soort amuse een koud soepje, alhoewel soepje, het was erg stevig, leek meer op een soort crème……Bleek te zijn gemaakt van courgettes en crème fraiche; heerlijk op een warme dag! Frank besloot het thuis na te maken, en ik moet zeggen.. het is bijna nog lekkerder dan het origineel…
Nodig:
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook , fijn gesneden
- bouillonblokje
- crème fraiche
- 250 cl water (ongeveer)
- peper en zout naar keuze
Snijd de ui en de courgette in stukjes. Bak in een pan de ui totdat die wat glazig wordt, voeg dan nog even de courgette stukjes en de knoflook toe. Even laten meebakken op laag vuurtje. Los een bouillonblokje op in ongeveer 250 cl water (evt. ietsje meer) en giet dat bij het ui/courgette mengsel. Even doorroeren en vuur uitzetten zodat de smaken kunnen intrekken. Dan met de staafmixer alles pureren. Roer er dan een paar eetlepels crème fraiche door en op smaak brengen met peper en zout. Goed koud laten worden in de koelkast. Serveer het voorafje in b.v. leuke glaasjes met een klein dotje crème
fraiche bovenop en evt. wat kruiden.
Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten