Het zou vrijdag een warme dag worden, dus alles wat je wilt doen moet je dan eigenlijk 's morgens vroeg doen. We besloten toch nog een keertje naar de Marché aux Puces te gaan, de laatste keer want na zondag stopt de markt er mee tot volgend jaar juli/augustus. Bij binnenkomst viel mijn oog vrijwel meteen op een schaaltje....met een eendenkop....Haha... alweer! Dat was grappig. Goed ingepakt met een dubbel stuk karton er bovenop geplakt. Die was natuurlijk van mij! Ik vond nog een mooie schaal van Sarreguemines, precies in de kleuren die bij mijn serviezen past, bordeaux-rood en oud-blauw. Prachtig. Ondertussen had Frank een paar Franse CD's opgeduikeld en het één of andere landbouwwerktuig, een combinatie van hark en zeis. Ik ging nog even op zoek naar de ijzeren lamp met de zonnebloemen die ik een week geleden had zien staan, en die wel heel leuk zou zijn om in de gasten-badkamer in de Grange te hangen. Uiteindelijk met onze handen vol verlieten we de Marché weer. Wat te doen? Het werd steeds warmer, we lazen: 35 graden. Een goed idee om lekker uit lunchen te gaan in Cusset. Daar zit een leuk Thais restaurant waar je heerlijk kunt eten. Zo gezegd zo gedaan. Ik vind Cusset eigenlijk best wel leuk. Het ligt tegen Vichy aangeplakt en eigenlijk rijd je er altijd heel snel doorheen. Vorig jaar hadden we al een keer bij deze Thai gegeten op aanraden van Rudolf en René. Zij hebben ooit met "Ik vertrek" meegedaan en runnen een B&B niet zo ver van Pacaud vandaan. We hadden de auto geparkeerd en liepen het straatje van het restaurant in. Er was blijkbaar de én of andere festiviteit aan de gang want er waren grote tekeningen midden op de straat gemaakt en een heleboel kinderen en volwassenen waren met , voornamelijk roze, verf in de weer. Het was een vrolijk gezicht. Omdat we op tijd waren konden we nog een tafeltje krijgen om te lunchen. We aten buiten en het terrasje is maar klein; in mum van tijd waren dan ook alle tafeltjes bezet en werd er zelfs nog een extra tafeltje bij gezet toen er nog meer mensen kwamen die wilden eten.
We zaten er heerlijk.... omdat het warm was hadden we niet zo'n zin in wijn en kozen we voor een Matcha Thé, orange où vert. En dat was lekker! Heerlijk koud en fris. Franks voorgerecht was een salade de boeuf. Wauw... een echte smaakexplosie! Daarna hadden we beiden een curry en als dessert nog een mango met kokossaus..... Een feestje was het weer. En goed om zo het warmste deel van de dag door te komen.
Toen we weer thuis waren, alle spulletjes uitgepakt en nog eens even goed gekeken naar mijn eenden-schaal. Ik denk niet dat deze vaak gebruikt was, want in de schaal zat een sticker waarop stond hoe je in deze schaal Foie Gras moest serveren. En dat bleek heel anders te zijn, dan ik dacht..... Wat je nl moet doen is de schaal met ijs vullen, daarop leg je een glazen plaatje (die zat er dus niet bij.........dacht ik) en op dat glas leg je de Foie Gras. Zo blijft deze op temperatuur. Hoe leuk was dat... Nou ja... en dat glazen plaatje.... ach.......Ik legde wat pruimen op de schaal en wilde het karton, waarin de schaal deels was verpakt net weggooien toen ik dacht: hè, het karton zit hier dichtgeplakt, even kijken..... en wat haalde ik daar uit? Nee, echt hè? Het glazen plaatje! Hoe leuk is dat? Zo'n geweldige, aparte schaal en nog helemaal compleet ook. Dat maakt het nog leuker, zo met die sticker met uitleg erbij......
Helemaal blij........
It was supposed to be a hot day on Friday, so anything you want to do should really be done early in the morning. We decided to go to the Marché aux puces one more time, this last time, because after Sunday the market closes until next July/August. Upon entering, I immediately noticed a small dish...with a duck's head...Haha...again! That was funny. Well wrapped with a double piece of cardboard glued on top. Of course, that was mine! I found a beautiful dish from Sarreguemines, in the exact colors that match my tableware, burgundy and antique blue. Gorgeous. Meanwhile, Frank had unearthed a few French CDs and some kind of tool, a combination of a rake and a scythe. I went looking for the iron lamp with the sunflowers I'd seen a week ago, which would look great hanging in the guest bathroom in the Grange. Finally, with our hands full, we left the Marché. What to do? It was getting hotter and hotter; we read: 35 degrees. A good idea to have lunch in Cusset. There's a nice Thai restaurant there where you can eat deliciously. No sooner said than done. I actually quite like Cusset. It's nestled near Vichy, and you can always drive through it very quickly. Last year, we had eaten at this Thai restaurant once, at the recommendation of Rudolf and René. They once participated in the t.v. series "Ik vertrek" (I'm leaving) show and run a B&B not far from Pacaud. We parked the car and walked down the street from the restaurant. Apparently, there was some kind of festivity going on, because large drawings had been made in the middle of the street, and lots of children and adults were playing with paint, mainly pink. It was a cheerful sight. Because we were early, we managed to get a table for lunch. We ate outside, and the terrace is small; in no time, all the tables were taken, and they even added an extra table when more people arrived for dinner. We were sitting there wonderfully... because it was hot, we weren't really in the mood for wine, so we opted for a Matcha Tea, orange or green. And it was delicious! Wonderfully cold and refreshing. Frank's starter was a beef salad. Wow... a real explosion of flavors! Afterward, we both had a curry and for dessert, a mango with coconut sauce... It was a real treat. And a good way to get through the hottest part of the day. When we got home, I unpacked everything and took another good look at my duck dish. I don't think it had been used much, because there was a sticker inside the dish telling me how to serve foie gras in it. And that turned out to be completely different than I expected... What you do is fill the dish with ice, place a glass plate on top (which wasn't included... I think), and then place the foie gras on top of that glass. This keeps it at the right temperature. How nice was that...Well... and that glass plate... oh well.......I put some plums on the plate and was just about to throw away the cardboard the shcaal was partially wrapped in when I thought: hey, the cardboard's taped shut here, let me see... and what did I get out of there? No, really? The glass plate! How cool is that? Such a fantastic, unique plate, and completely complete too. That makes it even better, with that sticker with the explanation... So happy...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten