woensdag 21 december 2022

 We ontbijten niet zoals de Fransen het doen; zij ontbijten met koffie en een stuk stokbrood, vaak met jam er op.

Nee, wij doen het anders.......op woensdag, zaterdag en zondag is de bakker open en gaan we eerst naar de bakker in Lachaux. Dit moet gewoon, vind ik, om de middenstand draaiende te houden. Het is geen luxe bakker. Je kunt er stokbrood krijgen, croissantjes en dat is het wel. Ze hebben één lekkernij en dat is een soort van amandelbroodje. Superzwaar maar o zo lekker! En je moet snel zijn, want als je te laat bent zijn ze al verkocht.






Thuis gekomen dek ik de tafel, momenteel natuurlijk met mijn kerstserviesje! Stokbrood, amandelbroodje, evt. croissantje...Dan lekkere boter erbij, en dan als beleg wat Franse kaasjes, paté, rillettes, home-made jam.......... Erbij thee, koffie, voor manlief, en voor mij, echt een traktatie, warme choco! In Nederland ben ik niet zo van de chocolat  chaud, maar hier is het heerlijk! Dus maak ik elke ochtend van cacao, suiker en melk een heerlijke kop........

Overigens doen we dit maar drie dagen per week, als de bakker open is, op de andere dagen eten we " oud" brood...maar wat is oud? In het broodrooster ermee en dan smaakt het weer heerlijk!!

Denk dat onze Franse buurtjes gek zouden zitten te kijken van ons ontbijt, maar wij vinden het heerlijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  We maken ons klaar voor een weekendje Boekelo, de cross is best een begrip in de paardenwereld. Zelfs als klein kind kende ik het begrip a...