donderdag 17 augustus 2023

 


Voor mijn recepten heb ik een apart blog maar deze wil ik hier ook wel delen, zo lekker!!

Gister heb ik fruit uit de vriezer gehaald om wat mee te maken  Philippine ( Facebook vriendinnetje uit de "ik hou van Frankrijk-groep) had een recept van bramencurd op Facebook gedeeld (https://www.facebook.com/photo/?fbid=6396699980384279&set=pcb.6396700123717598) , een variant op de welbekende lemoncurd, en dat leek me wel wat. Nou had ik heel veel bakjes Japanse Wijnbes,zowel in de vriezer als net geplukt, en wat van bramen kan kan vast ook van de Japanse Wijnbes. Dus een curd van de Japanse Wijnbes gemaakt.

Ik zou zeggen: probeer het zelf eens.... het is lekkerrrrrrrr!

 Ik zal proberen de hoeveelheden te schatten want meestal "doe ik maar wat".....


* ongeveer 350 gram Japanse Wijnbes

* wat citroensap

* snuf zout

* 4 eieren

* suiker, ik denk 200/300 gram

* 60 gram boter (dit stond in het recept van Philippine), heb er zelf gewoon wat klontjes boter door geroerd

* klein snufje koekkruiden


Was de bessen en zet ze met een heel klein bodempje water op een laag vuur, voeg zout, citroensap, de koekkruiden (niet te veel) en de suiker toe en meng dit goed door elkaar totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel niet te warm worden. Voeg dan, al roerend één voor één de eieren toe, voorzichtig, als het mengsel te heet is gaan de eieren stollen. Dit kun je voorkomen door alles au bain Marie te verwarmen, ik heb het zelf gewoon voorzichtig op het vuur gedaan; dat ging prima. Blijven roeren, blijven roeren, tien tot twintig minuutjes... je merkt zelf dat het mengsel dikker wordt, vla/yoghurt dikte. Dan is het goed en vul je goed schoongemaakt potjes met dit heerlijke mengsel. En waar je het voor gebruikt? Heerlijk bij scones, in de vla, in taart over de bodem, over ijs......

Echt de moeite waard om er wat tijd voor uit te trekken en te proberen! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  Weer in Nederland... zelfs al weer een dag gewerkt... nou ja gewerkt? We hadden gisteren op het werk een grote storing en vanaf 11.00 uur ...