Zoals je misschien wel weet ben ik dol op het maken van jam en chutney's en zeker als ik tijd heb...en die heb je natuurlijk in Frankrijk. De bramen zijn rijp en ik heb nu een plekje gevonden waar er zoveel zijn! Gisterochtend dus aan het plukken. Het zijn niet van die erg grote dus je moet wel veel plukken om een bakje vol te krijgen. Nou dat lukte me. Hond Barkley vond er niks aan en zat om te vijf minuten te piepen of we niet verder gingen lopen.
Vandaag heb ik de bramen verwerkt in een chutney. Ik heb hier nog wel veel potjes jam, maar mijn laatste potje chutney is van de week op gegaan dus moest er eerst chutney komen, lekker voor bij de paté. En hoewel chutney lekkerder wordt nadat hij wat weken heeft gestaan, is hij vers gemaakt ook al erg lekker.
Chutney dus.....het werd een bramen-appel chutney en ik moest improviseren wat de kruiden betreft want sommige dingen, zoals jeneverbessen, mosterdzaad oid heb ik hier niet. Ik keek dus wat ik aan kruiden had staan en gooide er wat doorheen: kruidnagel, laurier, piment, wat mosterd, peper en zout natuurlijk. Daarbij een uitje, appel en bramen, azijn en suiker...en maar lekker pruttelen....het resultaat was een heerlijk, redelijk zure, chutney. Nu nog achter paté aan want die is inmiddels ook op.
As you may know, I love making jam and chutneys, especially when I have the time...which, of course, you have in France. The blackberries are ripe, and I've found a spot with tons of them! So yesterday morning I started picking. They're not very big, so you have to pick a lot to fill a container. Well, I managed. My dog, Barkley, didn't like them and was squeaking every five minutes to make sure we weren't going any further. Today I used the blackberries in a chutney. I still have plenty of jars of jam here, but my last jar of chutney was used up this week, so chutney was the first thing I needed, delicious with the pate. And although chutney improves after a few weeks, it's still delicious freshly made. So, chutney...it became a blackberry and apple chutney, and I had to improvise with the herbs because I don't have some things here, like juniper berries, mustard seeds, or something similar. So I checked my herbs and added some: cloves, bay leaves, allspice, a bit of mustard, salt and pepper, of course. Then I added an onion, apple, blackberries, vinegar, and sugar...and let it simmer away...the result was a delicious, slightly tart chutney. Now I just need to get my pate, since that's all gone now too.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten